zelfvertrouwen vergroten

zelfvertrouwen vergroten

Iedereen wil zelfvertrouwen hebben, niet bang zijn om te falen en geliefd zijn! Het is mogelijk, voor iedereen! Maar daarvoor moet je wel aan de slag.

Zelfvertrouwen betekent letterlijk dat je op jezelf kunt vertrouwen.

Ben je vroeger veel gepest of heb je een slechte jeugd gehad, dan is het moeilijk om het innerlijke stemmetje tot zwijgen te brengen.

Wij reiken je de tools aan om weer eigenwaarde en zelfvertrouwen te kweken.

Wat je in ieder geval niet moet doen, is moeilijke situaties uit de weg te gaan. Dit lost niks op en maakt je probleem alleen maar groter.

Jouw onzekerheid heeft invloed op bijna alles in hele leven: je relaties, je geluk, je gezondheid en je werk. Doordat je jarenlang in je hoofd bent blijven herhalen dat iets niet lukt en jij het wel niet zult kunnen, lukt het ook niet. Jouw eigen gedachten en overtuigingen weerhouden je ervan op jezelf te vertrouwen.

Wees niet zo streng voor jezelf!

Toen je nog een baby was, dacht je ook niet: “Laat mij maar lekker in de babybox zitten, want kruipen gaat me toch niet lukken”. Nee, natuurlijk niet! Je wilde de wereld maar wat graag verkennen en ontdekken!

Omgaan met onzekerheid

Perfectionisme is de valkuil van onzekere mensen. Je wilt alles zo perfect mogelijk doen, zodat er niks valt aan te merken op jou. Fouten maken hoort bij het leven. Haal een keer diep adem, lach erom en WEES NIET ZO STRENG VOOR JEZELF!

Gedachten zijn krachten

Probeer open te blijven staan voor anderen! Het is gemakkelijker om je af te sluiten van alles en iedereen, maar dit lost niks op. Blijf communiceren met de mensen om je heen en probeer moeilijke dingen toch te blijven doen. Het is lastig. Ik weet dit uit ervaring. Maar echt, het wordt makkelijker als je het vaker doet!

Door bewustwording van je gedachten, kun je deze langzaam om gaan buigen naar andere gedachten. Denk je negatieve gedachten, dan zal dat ook de waarheid zijn. Maar…. denk je positieve gedachten, dan zal ook dat jouw waarheid worden!

Oefening baart kunst

Moet je iets doe wat je lastig vind? Laat je onzekerheid je niet weerhouden. Oefen thuis voor de spiegel. Herhaling maakt dat het uiteindelijk beter zal gaan. Of oefen samen met een vriend/vriendin.

Schrijf elke avond 3 tot 5 dingen op die je als positief hebt ervaren. Dit kan variëren van een compliment of een begroeting tot iets wat je gedaan hebt en eigenlijk niet durfde. Het voelt misschien raar om dit te doen, maar dit gaat je echt helpen.

Wat kan er misgaan?

Heel eerlijk, eigenlijk niet zo heel veel. In jouw hoofd voelt het als iets groots (en iets wat je misschien dagen bij je draagt), maar de ander staat er nauwelijks bij stil. Probeer dat in gedachten te houden!

Kun je toch nog hulp gebruiken?

Misschien is de online-cursus van Frank de Moei iets voor je. Frank helpt en coacht heel veel mensen in diverse disciplines. En dat doet hij goed! Hij heeft veel ervaring met de psychologische kant van problemen.

Hij is een trainer en professionele coach en heeft hij een eigen praktijk waar hij zijn cliënten helpt bij het vergroten van hun zelfvertrouwen en zelfwaardering.

Met de online training Blijvend Zelfvertrouwen ga je weer geloven in jezelf en ontwikkel je een sterk gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen. Stop met twijfelen aan jezelf en afhankelijk zijn van een ander.

Met eenvoudige en bewezen technieken waar je meer zelfvertrouwen van krijgt en die je eigenwaarde doen groeien. Gemakkelijk, snel en effectief!

Heb je genoeg van je onzekerheid en faalangst?

Wil je weer geloven in jezelf en niet meer twijfelen?

Hoe ga jij om met twijfel, onzekerheid en faalangst? Vertel het ons in een reactie!

Geef een reactie

Sluit Menu